späť ↵

AQUAPARK – SUNBOW PARK

Návrh interiéru rieši priestory aquaparku Sunbow Park v Bobrovníku. V rámci veľkorysej, modernej bazénovej haly sú situované 4 bazény, vodná jaskyňa a vyplávací bazén. Bazénová hala je vysoký priestor cez viac ako dve podlažia s intenzívnym presvetlením cez membránovú strechu a obvodové presklenia. Dominantnými materiálmi sú okrem „svetla“, drevo strešných nosníkov, kamenný obklad časti súvisiacej s vodnou jaskyňou, drevený obklad oblúkovej steny pri detskom bazéniku a nerez bazénov. Vnemovým zatraktívnením priestoru bazénovej haly je zavesená drôtená plastika „ryby“ ako signálneho symbolu vodného sveta. Súčasťou osobitého designu bazénovej haly sú aj „leknové“ klobúčiky nosných obvodových stĺpov so zabudovaným osvetlením. Inšpiráciou bol kvet lekna po odkvitnutí so svojimi charakteristickými dierkami. V rámci riešenia osvetlenia bazénovej haly predpokladáme využitie večerného, obmieňajúceho sa farebného osvetlenia na báze LED RGB technológie.
Wellness priestory sú samostatným, oddeleným priestorom od bazénovej haly. „Aktívna“ zóna je tvorená saunami, vírivkami, sprchami, v časti vstupu nápojovým barom a v strede celého priestoru situovanou lehátkovou časťou. Táto časť wellness je riešená luxusným mozaikovým obkladom v tmavých odtieňoch. Podlaha je z veľkoformátových dlažieb svetlo krémovej farby v kombinácii s bledou mozaikou v podobných odtieňoch. Fontánka v rámci lehátkovej zóny je v luxusnej zlatej farbe, pevné lehátka sú obložené mozaikovým obkladom čiernej farby s vloženými zlatými prvkami. Akcentom celého priestoru je tmavý strop, kopula imitujúca nočnú oblohu. Celý priestor je dopovedaný zvukovou kulisou a zabudovaným náladovým podsvietením. „Kľudová“ zóna je s aktívnou vzájomne ideovo prepojená vodným prvkom, potôčikom vytekajúcim z fontánky. Zvolená je tmavá podlaha v „stone“ prevedení. Pevná časť lehátok je obložená mozaikou v jemných krémovo-béžových a zlatých odtieňoch. Samostatná oddychová zóna je v celodrevenom prevedení v kombinácii s drevenými lehátkami a riečnymi kamienkami v rámci podlahy.
Reštaurácia je presvetlená centrálnym strešným svetlíkom, ktorý sa spolu s fontánou situovanou pod svetlíkom stal dominantou interiéru reštaurácie. Priestorový akcent je dopovedaný organicky tvarovaným zníženým podhľadom so zabudovaným líniovým osvetlením.
Vstupná hala zabezpečuje základné zhromažďovanie, čakanie a vstupy do jednotlivých prevádzok. Interiér tohto priestoru spočíva v navádzajúcom riešení podláh, v použití teplých prírodných materiálov (obklad stropu drevenými lamelami) a atraktívnou vlnou v podlahe tvorenou riečnymi kamienkami. V časti so sedením sú popri presklení situované „bambusové“ tyče s obrazovými aplikáciami.

Návrh interiéru : 12/2009


späť ↵


in Projects | Projects, Sport & Leisure |


Zdieľať tento článok: