späť ↵

APARTMÁNOVÝ HOTEL „GOLDEN PARK“ KREMNICA

Apartmánový hotel je navrhnutý ako prestavba viac ako 12 rokov starej rozostavanej 4-podlažnej stavby hotela na okraji mesta Kremnica, nad areálom mestského kúpaliska, v nádhernej tichej lokalite, obklopený zeleňou a lúkami. Základná koncepcia vychádza z jestvujúceho stavu rozostavaného objektu. Navrhnutá je nadstavba o jedno podlažie a prístavba hotelového wellness s veľkorysými vnútornými a vonkajšími bazénmi. Ďalšie športové a rekreačné vyžitie v rámci hotela je zabezpečené v športovej časti, kde sú situované fitness, bowling, biliard, stolný tenis a športový bar.
Dispozičné stvárnenie objektu má jasnú a pomerne jednoduchú schému. Apartmány (2-izbové „hotelové“ byty) sú sústredené do 2.np, 3.NP, 4.NP a 5.NP a to v ich plných dispozičných plochách. Na 5.NP sú situované mezonetové – dvojpodlažné apartmány. Každý z apartmánov obsahuje vstup s malým šatníkom, kúpeľňou, WC, kuchynskú linku, dennú miestnosť /obývaciu izbu/, spálňu a terasu /balkón/. Štandardná plocha apartmánu je od 40-50 m2.
K existujúcej hmote je v juhozápadnej časti dostavená časť bazénového a saunového sveta, strecha ktorej je využívaná ako letná terasa pre prevádzku reštaurácie na 1.NP, časť priestoru bazén. haly je vytiahnutá cez 2 podlažie, čím je umožnený priehľad medzi bazénom a reštauráciou.
Z východnej strany – na „vstupnej“ fasáde je navrhovaná dostavba výťahov z výťahovej uzly, ktorá je “vytiahnutá“ von zo súčasnej dispozície. Na úrovni 1.NP je v tejto polohe riešený hlavný a centrálny vstup s mohutnou markízou, schodiskom, rampou pre imobilných a zádverím.
Súčasné prestrešenie objektu (plytká sedlová strecha) nie je možné z hľadiska nevej prevádzky v navrhovanom tvare využiť. Nová nadstavba počíta s vytvorením podkrovných mezonetových apartmánov. Prestrešenie je navrhované so sedlovou symetrickou strechou v sklone cca 35°.
Projekt je momentálne pozastavený, stavba je opäť rozostavaná a čaká na svoj ďalší osud. Pevne veríme, že to nebude opäť ďalších 12 rokov…

Štúdia : 07-08/2007
Projekt : 09/2007 – 02/2008
Realizácia : 2008 – ?


späť ↵


in Projects | Housing & Hotel, Projects |


Zdieľať tento článok: